War Child in diepe rouw na dood van 5 kinderen uit programma’s Libanon

27 september 2024

War Child helpt Syrische kinderen
Vijf kinderen die deelnamen aan onze programma’s in Libanon zijn afgelopen nacht omgekomen bij een zwaar bombardement. Dit tragische voorval maakt de verwoestende impact op kinderen in de regio pijnlijk duidelijk. Ook twee van War Child's centra in Baalbek, in het oosten van Libanon, zijn volledig verwoest.

“We hebben er geen woorden voor en zijn in diepe rouw gedompeld. Deze kinderen vluchtten jaren geleden van Syrië naar Libanon op zoek naar veiligheid en zijn nu het slachtoffer geworden van bruut oorlogsgeweld. Terwijl wereldleiders samenkomen in New York, lopen de conflicten in het Midden-Oosten compleet uit de hand. Onze harten zijn gebroken,” zegt onze collega Flutra Gorana, de Regionale Directeur van War Child voor het Midden-Oosten, gevestigd in Libanon.

Het verlies van deze kinderen is hartverscheurend en volkomen onaanvaardbaar. We zien dat de kinderen die we helpen geconfronteerd worden met angst, enorme stress en ernstige psychische problemen door de voortdurende luchtaanvallen. De vijf omgekomen kinderen waren deze zomer nog deelnemers aan ons onderwijsprogramma en goede bekenden bij onze medewerkers.

War Child biedt de achtergebleven familieleden en de gemeenschap waar de kinderen opgroeiden alle mogelijk steun. Maar de meest dringende actie op dit moment is het stoppen van het geweld om verder lijden te voorkomen en levens te redden. In minder dan een week tijd zijn meer dan 700 mensen in Libanon omgekomen onder wie tientallen kinderen. Ook zijn er duizenden gewonden en honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Elke dag dat er kinderen worden gedood, gewond of getraumatiseerd door oorlogsgeweld is een dag teveel. Dit moet stoppen en wel nu.

We roepen de internationale gemeenschap op om dit afschuwelijke oorlogsgeweld een halt toe te roepen!