Nienke rent, klimt én wandelt voor War Child
Collega Nienke is in haar vrije tijd al jaren ontzettend sportief bezig voor kinderen in conflictgebieden
Foto: Sandra Ruhe
Zo rende zij een halve én hele marathon, de Dam tot Damloop, en beklom zij de Kilimanjaro voor War Child
Foto: Sandra Ruhe
Van de Kili, marathons tot de Vierdaagse
Daar komt-ie dan: de marathon van New York, de Dam tot Damloop, de halve marathon van Amsterdam en de beklimming van de Kilimanjaro. En dat allemaal om geld op te halen voor War Child, de organisatie waar Nienke zelf als project- en marketingmanager inmiddels acht jaar aan verbonden is.
Sportief actievoeren
“Sporten betekent voor mij twee dingen: kijken hoever je kunt gaan en het is een uitlaatklep. Het geeft mij rust en ik kan structuur aanbrengen in mijn overdenkingen. Deze keer ga ik dus wandelen en lekker genieten van de omgeving”, vertelt Nienke. Zij wil zo’n vierduizend euro ophalen. Mocht dat lukken dan komt het totaalbedrag van al haar sportieve acties op maar liefst vijfentwintig duizend euro.
Nu gaat Nienke een nieuwe uitdaging aan: geld ophalen door de Nijmeegse Vierdaagse te wandelen
Foto: Sandra Ruhe
Nienke: “Sporten betekent voor mij twee dingen: kijken hoever je kunt gaan en het is een uitlaatklep"
Foto: Sandra Ruhe
Een klik in de emotie
“War Child is zo’n groot stuk van mijn leven. Ik sta volledig achter dit doel. Ik weet dat het geld goed besteed wordt en dat het klopt wat wij doen. Wat ik mooi vind aan onze organisatie is dat wij natuurlijk fondsen moeten werven, maar vooral kijken naar de mensen achter die portemonnee. Daar vinden wij vaak een klik in de emotie. Dat vind ik reuze interessant.”
Op kleine schaal het allerbeste
De oorlog in Oekraïne maakt haar persoonlijk verdrietig, maar in haar werk juist strijdbaar. “Als ik dan zie hoe die kinderen hopeloos uit hun ogen kijken. Ik ben gewoon boos en snap de wereld niet meer. Dat mensen zo door en door slecht kunnen zijn. In de basis worden we allemaal als lieve wezens geboren. Is het daarna een gebrek aan liefde of aandacht? Onverwerkte trauma’s? Maar goed, als iedereen op zijn eigen kleine schaal het allerbeste doet, dan gaat de wereld er hopelijk een stuk mooier uitzien. Gelukkig melden zich nu heel veel mensen bij ons die in actie willen komen of doneren.”
Als project- en marketingmanager bij War Child weet Nienke als geen ander hoe haar acties kinderen kunnen helpen
Foto: Sandra Ruhe
Een valse start voorkomen
Haar eigen kinderjaren omschrijft ze als een ‘relatief rustige jeugd’. “Dus ik weet wat een goede basis doet voor de rest van je leven. Om kansen te hebben, in vertrouwen op te groeien. Ik vind het zo onrechtvaardig dat er kinderen zijn die dat niet hebben. Dat is een vreselijk slechte start van je leven. Daar wil ik iets aan veranderen!”
Oorlog is erfelijk
En dat is precies het doel van onze huidige campagne 'Oorlog is erfelijk'. Hierin vertellen BN'ers in persoonlijke interviews over de blijvende blijvende impact van oorlog op hun leven - om aandacht te vragen voor de bijna 200 miljoen kinderen die nú in oorlog opgroeien. Met muziek, sport en spel helpen we kinderen zoals Seif en Fatima hun heftige oorlogservaringen te verwerken. Zo proberen wij te voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven.
"Ik vind het zo onrechtvaardig dat er kinderen zijn die hun leven met een valse start beginnen," zegt Nienke
Foto: Sandra Ruhe
Met haar sportieve actie helpt Nienke voorkomen dat oorlog van generatie op generatie wordt doorgegeven
Foto: Sandra Ruhe
#GoedBezig voor War Child
Nienke is #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door haar bijzondere initiatief? Steun dan haar actie - of kom zelf ook in actie op een manier die bij jou past. Vraag je vrienden, familie en collega’s jou te steunen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.