Psychosociale steun
Bescherming
De situatieHet recht op onderwijs is één van de basisrechten van kinderen en is opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Toch kunnen wereldwijd miljoenen kinderen niet naar school. Als zij hun huis moeten ontvluchten voor oorlog en geweld, wordt de kans dat zij naar school kunnen vijf keer zo klein.
In 2023 hielpen wij 761.378 kinderen, wat gelijk staat aan 33.000 schoolklassen
Zo bieden wij onderwijs
Leren lezen en rekenen
Leren lezen, schrijven en rekenen. Makkelijker gezegd dan gedaan, als alle schoolgebouwen zijn verwoest, er geen leraren meer zijn, of als je in een vluchtelingenkamp woont. Daarom ontwikkelden wij een onderwijsprogramma om kinderen in oorlog snel, flexibel en effectief lees- en rekenonderwijs te bieden: via educatieve spellen op tablets.
Op eigen tempo leren
Iedereen leert op zijn of haar eigen tempo. Wij spelen hier met onze onderwijsprogramma's op in. Onze educatieve spellen zijn namelijk zo ontwikkeld dat de persoonlijke voortgang van de kinderen bepaalt wanneer zij klaar zijn om iets nieuws te leren. Écht onderwijs op maat dus. Zo worden de kinderen aangemoedigd om stappen te zetten.
Kennis gelijk toepassen
Spelenderwijs leren de kinderen lezen, tellen en rekenen. Ze ontdekken hoe ze hun rekenkennis in de praktijk kunnen toepassen. In het spel openen ze bijvoorbeeld een winkeltje. Of ze helpen een dorpsgenoot met geiten hoeden. Zo blijft de kennis beter hangen, en leren ze hoe ze een bijdrage kunnen leveren binnen hun gemeenschap.
Steun ons werk
Kinderen getroffen door oorlog blijven leren met onderwijs op tablets
Kennis is macht. Dat klinkt misschien afgezaagd, maar voor kinderen in oorlogsgebieden is onderwijs dé manier om een toekomst op de bouwen. Daarom ontwikkelden wij samen met een aantal internationale, lokale en Nederlandse partnerorganisaties, Can't Wait To Learn. Dankzij tablets, inbegrepen instructiefilmpjes en op maat gemaakte interactieve spellen, kunnen kinderen het onderwijs volgen waar zij recht op hebben.
Spannend in het begin, maar als snel hebben de kinderen de smaak te pakken
Foto: War Child
Kinderen in Libanon volgen inhaalonderwijs op tablets
Foto: War Child
Bestaande onderwijssystemen versterken
Onze onderwijsprogramma’s sluiten aan bij en versterken de bestaande onderwijssystemen. Daarom werken we nauw samen met de Ministeries van Onderwijs. Wij springen in als een land of regio niet in staat is elk (gevlucht) kind te onderwijzen. Dan zetten wij alternatieve leerplekken op, of organiseren wij bijlessen voor deze kinderen.
Daar waar wij het meest nodig zijn
Op onze leerplekken richten wij ons vooral op kinderen die het meest benadeeld en daardoor vaak kwetsbaar zijn. Wij zorgen ervoor dat zij niet te ver achterop raken, en zo snel mogelijk weer kunnen instromen in het reguliere onderwijs. Dit doen wij bijvoorbeeld aan de hand van educatieve spellen op tablets. Maar ook door lokale leraren te coachen, om zo de kwaliteit van het lokale onderwijs te verbeteren.