Hier werken wij
War Child is aanwezig in 18 landen: Afghanistan, bezette Palestijnse gebieden, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Colombia, DR Congo, Duitsland, Jemen, Jordanië, Libanon, Nederland, Oeganda, Oekraïne, Syrië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Soedan en Zweden.
Naast deze fysieke aanwezigheid steunen wij kinderen wereldwijd door het delen en implementeren van onze kennis en methoden met internationale partners, instanties en overheden.
Wat wij waar precies doen? Je ontdekt het met onderstaande wereldkaart.
Wereldwijd kinderen sterker dan oorlog
Wij zetten ons in voor het psychosociale welzijn van kinderen tijdens en na gewapende conflicten. Werken in deze gebieden brengt verschillende uitdagingen met zich mee, van onzekerheid tot politieke en logistieke belemmeringen.
-
Afghanistan
Vier decennia van conflict heeft het land in chaos achtergelaten. Sinds 2021 zijn de Taliban weer aan de macht. De situatie in het land blijft erg instabiel. Meer dan 23.7 miljoen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig.
Ga naar de landenpagina -
Bezette Palestijnse gebieden
De impact van de oorlog op kinderen in Gaza is onbeschrijfelijk. De huidige escalatie van het geweld maakt dat er momenteel een humanitaire catastrofe plaatsvindt. Aan werkelijk alles is gebrek. Vanwege het aanhoudend geweld schalen we continue onze noodhulp op.
Ga naar de landenpagina -
Burundi
Burundi is een van de armste landen van Afrika. Zo’n 80% van de bevolking leeft in armoede, mede als gevolg van de burgeroorlog, en heeft direct humanitaire hulp nodig.
Ga naar de landenpagina -
Centraal-Afrikaanse Republiek
De Centraal-Afrikaanse Republiek kampt al tientallen jaren met geweld en politieke instabiliteit. Meer dan 2,8 miljoen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig hebben, waaronder 1,3 miljoen kinderen.
Ga naar de landenpagina -
Colombia
De jarenlange strijd in Colombia tussen de regering en paramilitairen enerzijds en guerrillabewegingen als de FARC en ELN anderzijds kwam in 2016 officieel tot een einde. Het gewapende geweld leidde tot meer dan 200.000 doden en bijna zeven miljoen Colombianen die in hun eigen land op de vlucht waren.
Ga naar de landenpagina -
Oekraïne
Het is februari 2022 als de oorlog in Oekraïne uitbreekt. Sindsdien zijn er heftige gevechten aan de gang in het land, waarbij dagelijks burgerslachtoffers vallen. Miljoenen kinderen en families ontvluchtten noodgedwongen hun woonplaats.
Ga naar de landenpagina -
DR Congo
De Democratische Republiek Congo (DRC) wordt al ruim twintig jaar geteisterd door ernstige armoede, honger en interne conflicten. In de eerste weken van 2025 is het geweld zorgwekkend toegenomen. Dit heeft grote gevolgen voor de kinderen die al jarenlang lijden onder het conflict.
Ga naar de landenpagina -
Duitsland
Al jaren vangt Duitsland miljoenen vluchtelingen op, meer dan welk ander Europees land dan ook. Een groot gedeelte van de gevluchte families en kinderen komt uit Syrië. Maar sinds 2022 is het aantal vluchtelingen nog sneller gestegen: Duitsland vangt nu ook ongeveer een miljoen vluchtelingen uit Oekraïne op.
Ga naar de landenpagina -
Jemen
Er woedt in Jemen al tien jaar een zware burgeroorlog, die maar weinig mensen op hun netvlies lijken te hebben. Het land wordt gezien als een van de onveiligste landen ter wereld. Zo’n 80% van de bevolking leeft er in extreme armoede en is afhankelijk van humanitaire hulp.
Ga naar de landenpagina -
Jordanië
Gelegen tussen onder meer Irak, Syrië en de bezette Palestijnse gebieden maakt Jordanië een toevluchtsoord voor miljoenen vluchtelingen uit de hele regio. Bijna een derde van alle kinderen in Jordanië komt uit een ander land.
Ga naar de landenpagina -
Libanon
Libanon verkeert momenteel in een ernstige humanitaire crisis. Het leven van duizenden kinderen staat volledig op zijn kop. Onze teams en partners werken hard om deze kinderen - en hun families - essentiële hulp te bieden.
Ga naar de landenpagina -
Nederland
Sinds 2015 werken wij - samen met Save the Children en UNICEF Nederland – ook in ons eigen land. Door de toestroom van vluchtelingen naar Nederland - vanwege de vele conflicten en oorlogen - was niets doen simpelweg geen optie. Onze hulp was en is keihard nodig, ook dichtbij huis.
Ga naar de landenpagina -
Oeganda
Op dit moment heeft Oeganda met ruim 1,5 miljoen vluchtelingen de grootste vluchtelingenpopulatie van Afrika. Een groot gedeelte van de vluchtelingen is kind.
Ga naar de landenpagina -
Syrië
Eind 2024 staat Syrië opeens weer volop in de schijnwerpers. Met de recente val van het regime van president Assad is Syrië toegankelijker geworden voor ons. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om het leven van kinderen in Syrië te verbeteren.
Ga naar de landenpagina -
Verenigd Koninkrijk
-
Verenigde Staten van Amerika
-
Zuid-Soedan
De Zuid-Soedanese bevolking is getekend door een geschiedenis vol geweld. Toen de vrede in 2018 werd getekend, was er optimisme. Maar de vrede op papier maakte in de praktijk helaas weer snel plaats voor geweld en conflict tussen bevolkingsgroepen. Twee derde van de bevolking heeft nu hulp nodig.
Ga naar de landenpagina -
Zweden
Bij de oprichting van War Child in 1995 hadden wij nooit kunnen bedenken in dit Scandinavische land te werken. Echter, de werkelijkheid heeft ons hard ingehaald. Door de toestroom van vluchtelingen naar Zweden was niets doen simpelweg geen optie. Onze hulp was en is keihard nodig, ook dichtbij huis.
Ga naar de landenpagina